top of page

Vi möter AnnaMaria Bornstein

bild.jpg
"Jag ser mattan som en bricka som håller upp övrig inredning".

AnnaMaria Bornstein, Designkontor100

"Mattan skapar ett lugn och är ett stöd för färgsättning och materialval som ska gå i en fin harmoni med textilier och väggfärg"

Hej och välkommen till Lustigkulla hör vi AnnaMaria ropa glatt när vi närmar oss entrén av hennes bostad. En gammal skola i Sävsjöström i Småland som hon tillsammans med sin man varsamt har restaurerat. Det är en otroligt vacker miljö där färgsättningen går i harmoni med historiens vingslag. AnnaMaria har arbetat som inredningsarkitekt i över 20 år och brinner för att skapa miljöer där människor mår bra. Samarbetet med Sicoma sträcker sig många år tillbaka, i den här intervjun berättar hon om mattans betydelse i rummet och hur den fungerar som en bricka till övrig inredning.

Berätta om dig och ditt företag
- Jag heter AnnaMaria Bornstein och driver Designkontor100. Jag startade företaget år 2000 när jag precis hade gått ut Beckmans. Då var det lågkonjunktur och hela arkitektbranschen var i princip död, det började med några mindre projekt och på den vägen är det, säger AnnaMaria.

Vem är din kund?
- Vi arbetar framför allt med privata hem men vi hjälper även en del kontor. Det som är specifikt för Designkontor100 är att vi ritar i princip allting förutom nya hus. Allt från tillbyggnader, ombyggnader till inredning med färgsättning, belysning, materialval och möblering. Det gör att vi är med kunden i hela processen, från idéstadiet till det färdiga hemmet. Vilket vi tycker skapar en bra helhet. I 23 år har jag haft mitt kontor och showroom på Lidingö utanför Stockholm, men sedan ett par år så bor jag i Småland och utgår härifrån. Det är egentligen ingen skillnad för vi har projekt på många olika platser så som Stockholm, Idre, Cervinia och även här i Småland, säger AnnaMaria.

Hur startar ditt kreativa skapande?
- När jag startar ett nytt projekt träffar jag kunden i hemmet där jag analyserar kundens behov. Vad är det för typ av kund? Vad lever dem för liv, hur många är det i familjen? Och givetvis så tar jag med vad det är för typ av bostad. Det blir en komposition av kundens behov och platsen. Jag tycker att det är viktigt att den processen får ta lite tid så att man får ett hem som är både funktionellt men framför allt väldigt personligt och som håller över tid, säger AnnaMaria.

Vilken betydelse har mattan i rummet?
- Jag älskar att inreda med mattor. Jag ser mattan som en bricka som håller upp övrig inredning. Mattan skapar ett lugn och är ett stöd för färgsättning och materialval som ska gå i en fin harmoni med textilier och väggfärg, säger AnnaMaria.

Berätta om ett projekt som har inspirerat dig
- Ett specifikt projekt där jag har använt mig av mattor från Sicoma är ett radhus på Lidingö. I den här bostaden valde vi att ta bort vinden så att det blev öppet i nock och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vi arbetade mycket med att få harmoni med färgsättning som går ton i ton i ljusa beigea färger. Här bor det en barnfamilj och eftersom barnfamiljer har många saker och prylar är det bra med en lugn bas i inredningen. I trappan valde vi att lägga mattan Tanger. Det är min favoritmatta i trappor. Att använda sig av mattor i just trappor har många fördelar. Det skapar ett helt annat ljud när man springer i trappan, det är snyggt och det gör att barn inte halkar. Under matbordet har vi lagt mattan Porto som är en ull-sisalmatta och funkar jättefint i den här färgsättningen. Det är också en ganska platt matta som är lätt att dra stolar på vilket gör att stolen inte fastnar på mattan. Porto är en av mina favoritmattor från Sicoma. Jag flera favoritmattor från Sicoma. En annan är London, den är perfekt att använda i dressing-rooms och sovrum. Jag har den i mitt sovrum i min lägenhet Stockholm. Det som är fint med den är ett den är lite melerad. Även om det är ljusa färger så syns inte smuts på den vilket gör att den är väldigt användbar. Sen tycker jag även mycket om mattorna Titan och Berlin. Jag tycker om att möblera på mattor så att man har hela soffan på en stor matta. Då är Sicomas mattor perfekta där måtten skräddarsys helt efter mina anvisningar och mattan avslutas snyggt med langett eller bandkant. Med en stor matta känns rummet generöst och lyxigt, säger AnnaMaria.

Berätta om samarbetet med Sicoma
- Jag älskar att arbeta med Sicoma och uppskattar deras höga kvalité. Deras fina naturmaterial i ull och sisal gör mattorna hållbara då de är lätta att torka av om man skulle råka spilla på dem. Att arbeta med Sicoma är alltid enkelt, de ger snabba svar, det är aldrig några problem oavsett projekt avslutar AnnaMaria.

Stort varmt tack till AnnaMaria som ställde upp på en intervju.
 

Besök webbsidan: Designkontor100
Följ på Instagram: designkontor100

london_0.jpg

London

Vår ullmatta London är en av AnnaMarias favoritmattor hos oss på Sicoma. Upptäck London du också.

Nyhetsbrev
Följ oss och vårt arbete. Välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

bottom of page