top of page

Vi möter Joakim Walles

joakim.jpg
Det vi gillar med Sicoma är flexibiliteten. Mattorna från Sicoma ligger på breda rullar vilket gör att det går att konfektionera. Och det är just det som är vårt tankesätt, hos oss finns det inga standarder.

Joakim Walles, Walles & Walles AB

"Med Sicoma är det aldrig några problem. Mats ser alltid möjligheterna. Ibland kanske vi har ett klurigt inredningsprojekt där vi skapar annorlunda och knasiga lösningar, då är alltid Mats där och bistår med sina tankar".

Berätta om dig och ditt företag
- Jag heter Joakim Walles och är en av dem som driver Walles och Walles. Vi är ett gammalt familjeföretag som har funnits i nästan 30 år. Vi arbetar med inredning för privata hem, kommersiella projekt, kontor och hotell.

Hur startar ditt kreativa skapande?
- Oftast börjar det med att en kund tar kontakt med oss för att de gillar det vi gör. Därefter bokar vi ett möte hemma hos kunden för att gå igenom och inventera vad som finns. Vi försöker skapa oss en helhetsbild av projektet. Vissa saker är absolut heliga hos kunder och vissa saker känner vi att vi måste byta ut. Ett sådant möte brukar vara ganska kort. Därefter går vi tillbaka till kammaren för att sätta ihop ett förslag som sedan presenteras för kunden med materialval. Vi dukar upp prover med textilier och mattor och just där kommer Sicoma in i bilden.

Vilka fördelar ser du med Sicoma?
- Det vi gillar med Sicoma är flexibiliteten. Mattorna från Sicoma ligger på breda rullar vilket gör att det går att konfektionera. Och det är just det som är vårt tankesätt, hos oss finns det inga standarder. Ett rum kommer i alla dess former och alla storlekar, vilket gör att vi skräddarsyr allt från soffor till bord och mattor för varje projekt. Ibland vill man lägga en matta i ett burspråk, ibland vill man skära in en öppen spis. Därför är det fantastiskt bra att man själv kan bestämma hur man vill att mattorna ska formas.

Berätta om ett projekt som har inspirerat dig
- Just nu arbetar vi med ett roligt projekt där vi inreder ett hus utanför Antibes som ligger helt fantastiskt med utsikt över havet. Vi arbetade med det här huset för 12 år sedan och nu gör vi en uppdatering för att lägga till några ytterligare rum och skapa en helhetskänsla. Vi byter ut inredningsdetaljer och adderar mattor och textilier. Vi skapar ett uppdaterat koncept för hela huset kan man säga.

Berätta om samarbetet med Sicoma
- Vi har arbetat med Sicoma i cirka 14 år och det har varit ett otroligt roligt samarbete. Jag och Mats pratar ofta med varandra i telefonen och vi pratade häromdagen om att det ska vara roligt på jobbet. Det finns så mycket tråkigt runt om i världen just nu. När man spenderar så mycket tid på arbetet vill man faktiskt att det ska vara kul och det tycker jag verkligen att Mats på Sicoma bidrar till. Med Sicoma är det aldrig några problem. Mats ser alltid möjligheterna. Ibland kanske vi har ett klurigt inredningsprojekt där vi skapar annorlunda och knasiga lösningar, då är alltid Mats där och bistår med sina tankar. Samarbetet med Sicoma har fungerat väldigt bra och framför allt har det varit väldigt roligt att arbeta tillsammans genom åren.

Stort varmt tack till Joakim som ställde upp på en intervju.
 

Besök webbsidan: www.wallesochwalles.se
Följ på Instagram: Walles & Walles

Nyhetsbrev
Följ oss och vårt arbete. Välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

bottom of page