top of page

Vi möter Kristina Lifors

kristina.jpg
"Jag har kunder runt om i landet. Allt från unga nybildade familjer till äldre par som vill ha hjälp med sin inredning".

​Kristina Lifors, Kristina Lifors Interior Design AB

"När jag startar en process med en ny kund så är det väldigt viktigt att analysera kundens behov och deras önskemål. Vilken känsla önskar de att vi skapar till deras hem?"

Solen smyger sig fram mellan husen när vi går längs Grev Turegatan i Stockholm. Vi är på väg för att möta inredaren Kristina Lifors som driver företaget Kristina Lifors Interior Design. Kristina har varit i branschen i över 20 år och arbetar med design och inredning för nyckelfärdiga projekt i Stockholm och runt om i landet. Kristina har haft ett nära samarbete med Sicoma i över 10 år och i den här intervjun får vi en djupdykning i hur arbetet går till när Kristina formger och skapar olika rum.

Beskriv din kund
- Jag har kunder runt om i landet. Allt från unga nybildade familjer till äldre par som vill ha hjälp med sin inredning. Mitt arbete är allt ifrån färgsättning till nyckelfärdiga hem där jag hjälper dem med helhetskoncept såsom materialval, möbler och belysning, berättar Kristina.


Berätta om ditt arbete som inredare, hur går det till när du startar en ny process med en
kund.

- När jag startar en process med en ny kund så är det väldigt viktigt att analysera kundens behov och deras önskemål. Vilken känsla önskar de att vi skapar till deras hem? Jag som älskar textilier, tapeter och mönster börjar genast att tänka kring färger och mönster. Vilka färger och materialval passar till just den här kundens önskemål? När det gäller texturer och dess betydelse spelar mattan en väldigt stor roll. När jag till exempel skapar ett sovrum för en kund, då kan det vara väldigt härligt att ha en lugn matta som binder ihop hela känslan i rummet och skapar en lugn och tyst miljö, berättar Kristina.

Nämn ett projekt som har inspirerat dig lite extra

- Jag fick i uppdrag av en familj i södra Sverige att inreda deras hem där jag använde mig av en fantastisk matta från Sicoma, som jag älskar just för sovrum. För de tre barnens rum skapade jag inredning med mycket mönster, textilier och färger. Där var det väldigt viktigt att ha en neutral grund på golvet så jag använde mig av en matta som heter Berlin som finns i några fantastiska neutrala färger där min favorit är den som har en ljusgrå beige ton. Känslan man får när man går in i rummen är att det är otroligt tyst, lugnt och svalt. Kunden har sagt att de upplever att textilierna och mattan, som täcker i princip hela golvet, ger en väldigt tyst känsla, vilket är perfekt för just sovrum. I det stora sovrummet på nedre våningen hade rummet en annorlunda form så jag skickade in en ritning till Sicoma där vi skar till en stor matta i samma form som rummet. Vi lämnade en liten yta för att visa det vackra trägolvet. Mattan blev en fantastisk fin bas till rummets inredning. De tillhörande färgerna och textilierna i rummet skapade tillsammans en väldigt lugn och tyst miljö, berättar Kristina.

 

Gör du heltäckande mattor till dina rum?

- När jag skapar rum med utvalda mattor från Sicoma, kan det ibland vara väldigt fint att ha den heltäckande. Men om rummet har ett vackert trägolv så är det ju fint att visa det, så då lämnar jag en bit runt hela rummet, kanske 15-20 cm. Sen avslutar man mattan med en langett eller en fin kant för att binda ihop mattan med rummet. Då är det fortfarande en väldigt stor matta som täcker den största delen av golvet, berättar Kristina.

 

Hur upplever du samarbetet med Sicoma?

- När jag använder mattor från Sicoma, oavsett om det är en stor sisalmatta i ett stort mönster eller de mer diskreta och fantastiska ullmattorna, är jag alltid så nöjd vid slutleveransen och när den färdiga mattan är på plats. Kvalitén är perfekt och kunderna är alltid jättenöjda. Samarbetet som jag har haft med Sicoma, i minst 10 år, har alltid varit ett väldigt trevligt samarbete. Jag får svar direkt när jag har frågor och mattan blir alltid precis så vacker som jag har tänkt för varje projekt, avslutar Kristina.

Stort varmt tack till Kristina som ställde upp på en intervju.
 

Besök webbsidan: www.kristinalifors.com
Följ på Instagram: KristinaLiforsInteriorDesign

berlin ull.jpg

Berlin

Vår ullmatta Berlin är en av Kristina Lifors favoritmattor hos oss på Sicoma. Upptäck Berlin du också.

Nyhetsbrev
Följ oss och vårt arbete. Välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

bottom of page