top of page

Vi möter OCRA Interior

eva och ninna webb.jpg
Oavsett om det är en stuga i fjällen eller ett sommarprojekt där vi arbetar med inredning i ett skärgårdshus, är det givet för oss att använda textiler och mattor.

Eva och Ninna, OCRA Interior

"Vi vill arbeta utifrån våra kunders vision och skapa någonting som de blir nöjda med och ett hem där de verkligen kommer att trivas. Då finns det ingen ”copy paste lösning” utan varje projekt är unikt".

Det är en härligt solig men ändå krispigt kall eftermiddag i Stockholm och vi har fått förmånen att besöka inredarna Eva och Ninna på Ocra Interior. Vi har tagit oss ut till Lidingö, närmare bestämt på Stockholmsvägen 60 där OCRA Interior har sitt showroom. Välkommen in till vår värld här på Ocra Interior, hör vi från ingången.

 

Berätta om er och ert företag

- Vi heter Eva och Ninna och vi driver OCRA Interior här på Lidingö sedan drygt fem år tillbaka. Vi inriktar oss främst på privata hem här på Lidingö men även inne i Stockholms centrum, säger Ninna.

 

Berätta om ert arbete som inredare, hur går det till när ni startar en ny process med en kund?

- Vi arbetar med många olika personligheter bland våra kunder. Det viktigaste för oss är att se och lyfta fram det bästa hos varje kund, säger Eva.

 

- Vi vill arbeta utifrån våra kunders vision och skapa någonting som de blir nöjda med och ett hem där de verkligen kommer att trivas. Då finns det ingen ”copy paste lösning” utan varje projekt är unikt. Det är lite det som är en utmaning, att lyfta varje hem och varje kund, säger Ninna.

 

Hur går ni till väga i era projekt för att era kunder ska få något de verkligen kommer trivas med?

- Ibland möter vi kunder som är väldigt bestämda med hur de vill ha det. Det kan vara någon som tycker om minimalistisk inredning, helt utan gardiner och mattor. Då brukar det vara en resa och en process för oss, för att få dem att förstå att det är de här mjuka värdena, såsom textilier och mattor, som skapar rätt känsla i ett hem, säger Eva.

 

Vad är nyckeln för att ett inredningsprojekt ska bli rätt?

- Att hela tiden utmana kunden och behålla den röda tråden i projektet. Det är många som har svårt för är att verkligen hitta den genomgående röda tråden i sin inredning. Man köper och sätter ihop olika detaljer mestadels spontant. Men det är viktigt att ha helheten klar från början och följa den visionen, säger Ninna.

 

Berätta om ett inredningsprojekt som har inspirerat er lite extra

- För några år sedan inredde vi en ski lodge uppe i Åre. Ett projekt där vi fick vara med från början tillsammans med arkitekten. Vi skapade allt som var på insidan. I det här hemmet fanns det mycket hårda naturmaterialet såsom trä och sten. För att skapa en lite mjukare känsla, tog vi in fina ullmattor som skapade en fantastiskt fin kontrast. Slutresultatet blev otroligt häftigt, där vi fick in en värme i huset, säger Ninna.

 

Hur arbetar ni med textilier och mattor?

- Oavsett om det är en stuga i fjällen eller ett sommarprojekt där vi arbetar med inredning i ett skärgårdshus, är det givet för oss att använda textiler och mattor. Vi tycker att man verkligen ska våga ta in mattor i sitt hem. Det finns mattor för alla typer av rum och det är med mattorna som man verkligen kan skapa en trevlig hemkänsla. Dessutom kommer det så många fördelar med mattor som till exempel att det förbättrar akustiken. För ett barnrum är det jätteviktigt med en bra matta då det dämpar ljudnivån och man slipper ljudet av hårda leksaker som kastas mot golv, säger Ninna.

 

Berätta om samarbetet med Sicoma

- Vi har samarbetat med Sicoma i över 10 år och uppskattar deras snabba leveranser. Vi får alltid bra hjälp och rådgivning när det kommer till val av mattor, säger Ninna.

 

- Kvaliteten på Sicomas mattor är oslagbar, det är fantastiska mattor. Vi har lagt in ljusa ullmattor i projekt för 15 år sedan där mattorna fortfarande är lika fina, avslutar Eva.

Stort varmt tack till Eva och Ninna som ställde upp på en intervju.
 

Läs mer om OCRA Interior
Webbsida: www.ocrainterior.com

Instagram: OCRA Interior

Nyhetsbrev
Följ oss och vårt arbete. Välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

bottom of page